schermafbeelding-2021-12-13-om-16.28.22.png

De brailleleuning van Castel Sant’Elmo in Napels gaat viraal op Instagram.

Eén van de vele toeristen, die het kasteel op de heuveltop bezoeken, maakt foto’s van het prachtige uitzicht op de Vesuvius en de omliggende kust. Deze toerist merkt iets speciaals op aan de 28 meter lange stalen leuning die langs een van de muren van het kasteel loopt. De leuning is namelijk voorzien van tekst in braille! Zowel in het Italiaans als het Engels en beschrijft het prachtige uitzicht voor de slechtzienden. Hij maakt een foto van deze brailleleuning en die gaat viraal op Twitter en Instagram.

Zes jaar gelden is deze brailleleuning geïnstalleerd door de lokale kunstenaar PaoloPuddu. Deze poëtische leuning stelt degenen die braille begrijpen in staat om de woorden van de beroemde Italiaanse auteur Giuseppe de Lorenzo te lezen en zich het uitzicht voor te stellen.

Het kasteel ligt bovenop de Vomeroberg, via Tito Angelini. Het is een heftige klim bergopwaarts, maar zeker de moeite waard. De beste manier om het kasteel te bezoeken is door een kabelbaan te gebruiken. Deze kabelbaan vertrekt bij metrohalte ‘Montesanto’ en stopt bij halte ‘Morghen’. Vanaf daar is het nog maar 5 minuten lopen naar het kasteel Sant’Elmo en het San Martino klooster.