schermafbeelding-2021-12-13-om-16.28.22.png

Natuur | Architectuur | Shopping | Culinair

Elegant Capri

Tijdens uw bezoek aan Napels, wilt magische Capri niet missen. Met een snelle ferry bent u vanaf Napels in 50 minuten op Capri. Het is mogelijk om een georganiseerde trip te maken naar Capri.

Capri is zeker geen nieuwkomer als het gaat om bezoekers. Zo rond het begin van onze jaartelling raakte de Romeinse keizer Tiberius zo betoverd door het eiland dat hij er zich op zijn oude dag volledig terugtrok en er maar liefst twaalf villa’s liet bouwen.

Een wonderbaarlijk gegeven, daar het eiland slechts tien vierkante kilometer beslaat. Vele eeuwen later August Kopisch Duitse kunstenaar en dichter een studeerde schilderkunst en archeologie in Italië (1823-1828) en herontdekte in 1826 met Ernst Fries de Blauwe Grot bij Capri, die, hoewel bekend in de Romeinse tijd, eeuwenlang vergeten was. Capri wordt een opvangcentrum voor non-conformisten en gestrande reizigers van allerlei pluimage (Mitelmaeier, 2021).

Maar door de duivelse logica dat een plaats die non-conformisme belooft tot conformistisch handelen leidt, blijven zij niet lang onder elkaar: iedereen wil ernaartoe. Zodra de burgerlijke maatschappij de droom van ongereptheid koestert, is die volgens Enzensberger ook alweer vervlogen. Kopisch had de ontwikkeling van Capri tot toeristische hotspot al flink bespoedigd en als ‘multimediale propagandist van zijn ontdekking er is geen ontkomen aan ‘het ruisen van het woud van Duitse dichters’, die over Capri geschreven hebben.

Capri Shoppen & Culinair

Wie op niveau wil winkelen of borrelen, kan de funiculaire nemen naar La Piazzetta en daar vandaan de Via Camerelle, Via Vittorio Emanuele en de Via ragara inslaan. Hier is een hoge concentratie an merken uit het topsegment te vinden, van Chanel tot Valentino en van Aquazzura tot Dior. Op Piazza Vittorio Emanuele, oftewel La Piazzetta, is het heerlijk om op en van de terrassen plaats te nemen en het mooi geklede publiek vanaf en afstandje te observeren. Voor wie zijn drankje liever op een wat rustiger plek nuttigt is het terras van het historische hotel Quisisana, drie minuten lopen, een aanrader.

Lekker lunchen bij pizzeria Aurora, bekende plek bij de celebraties en dineren bij IL Riccio Bistro Ragú, prachtig terras met adembenemende uitzicht op Golf van Napels.

Wandelen

Als u graag wandelt, dan kunt een mooie twee uur route wandelen La PIazzetta de Capri – Arco Naturale vanuit Marina Grande. Het is een makkelijker route van 6 km. Deze wandeling biedt een mooi uitzicht op de Arco Naturale is een rotsformatie uit het paleolithische tijdperk, is 12 meter breed en bijna 20 meter hoog. Door de atmosferische factoren en de geologische processen die het eiland in het verleden hebben beïnvloed, heeft het een merkwaardige gebogen vorm gekregen. Maak een stop bij een Ristorante Il Geranio di Gaeta Lucio en geniet van een adembenemend uitzicht.