schermafbeelding-2021-12-13-om-16.28.22.png

4-daagse groepsreis vanaf € 689,-

5-daagse groepsreis vanaf € 889,-

Groepsreis Napels is inclusief: 

  • Retourvlucht Eindhoven – Napels 
  • Transfer luchthaven naar hotel en ook retour
  • Excursie Stadswandeling Oude Napels met de Nederlandse gids 
  • Excursie Pompei en Archeologische Museum Herculaneum met de Nederlandse gids (inclusief transfer, entreetickets en de Nederlandstalige gids) 
  • 3 of 4 overnachtingen in Villa Signorini ****, of gelijkwaardig hotel
  • Uitgebreid ontbijtbuffet
  • Kleine handbagage (afmetingen maximaal 40x20x25cm)
  • Brandstoftoeslagen en luchthavenbelasting

Groepsreis Napels 

Deelnemers aan de groepsreis Napels worden in Napels op het vliegveld opgehaald en naar het prachtig Italiaanse villa gebracht. Alleen de excursies worden groepsgewijs uitgevoerd. U hoeft dus niet de gehele reis met de groep op de trekken. Als u gelijkgestemden ontmoet tijdens de excursies kunt u natuurlijk altijd gezamenlijk iets leuks gaan doen. Kortom; vrijheid blijheid! Wilt u echt geen groepsreis maar wel de belevenis met de Nederlandse gids klik dan hier en bekijk stedentrip Napels met losse excursies.

Tijdens deze 4 of 5-daagse reis Napels met Nederlandstalige gids ziet u alle highlights van Napels en omgeving, pittoreske straatjes met pleinen en kerken en je maak kennis met het échte Italiaanse stadsleven. Napels staat daarnaast bekend om de traditionele Napolitaanse pizza, die de beste van heel Italië schijnt te zijn. Deze reis is zorgvuldig samengesteld op basis van de jaren kennis van onze gids Susanna (woont al 30 jaar Sorrento) maakt u kennis met unieke opgravingen van Herculaneum en Pompei

Daarnaast bezoek aan prachtige Amalfi kunst kan natuurlijk niet ontbreken in de programma dat aan een prachtige baai ligt en vanuit de stad kijk je uit op de wereldberoemde vulkaan Vesuvius. Tijdens deze unieke groepsreis ontdek je schilderachtige en adembenemende uitzichten in Sorrento en Ravello. Tijdens de lunchpauze in het restaurant Calajanara kijkt u uit naar de baai van Conca dei Marini.

Napels

Reizen naar Pompei 

24 augustus 79 na Christus barst de Vesuvius uit. Vulkanische as, stenen en puin verwoesten de Romeinse stad Pompei, die aan de voet ligt van de nu wereldberoemde vulkaan. Een groot deel van de inwoners van Pompei weet tijdig te vluchten, maar een aantal Romeinen zijn te laat en worden bedolven onder de regen van gesteente en as.

Deze unieke opgravingen moet u echt zien en zo leert u de geschiedenis écht kennen onder begeleiding van de Nederlandstalige gids die de hoogtepunten van Pompei tot leven brengt. Onze gids vertelt u details en anekdotes, die anders misschien aan uw aandacht ontsnapt zouden zijn.

 

 

 

 

Bezoek Herculaneum 

Herculaneum was een stad uit de oudheid, gelegen tussen Neapolis en de Vesuvius, die bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.C. door 19 meter lava en as werd bedekt. 

Later die dag zou de stad Herculaneum getroffen worden door een pyroclastische stroom en bedekt worden onder een allesverwoestende laag modder en lava.

Herculaneum was oorspronkelijk een oude vissersstad. De kust van Campanië werd ontdekt door rijke Romeinse burgers die er luxe villa’s lieten bouwen. Hierom leefden er ten tijde van de vulkaanuitbarsting ongeveer 4000 mensen in Herculaneum. Door de uitbarsting werd het stadje in een keer van de kaart geveegd.

 

Programma groepsreis Napels

Dag 1

Vertrek Eindhoven aankomst Napels, transfer naar Ercolanto waar u verblijft in een prachtige Italiaanse Villa Signorini ****
Geen excursies, vrije invulling

Dag 2
08:00 – 09:00 uur – Ontbijt
09:30 – 09:45 uur – transfer naar Napels
10:00 – 12:30 uur – Stadswandeling Historische Napels
12:30 – 16:30 – Pauze/Lunch op eigen gelegenheid u heeft vrije tijd.
Tip: Breng een bezoek aan de ondergrondse grotten van Napels. 


Dag 3 
08:00 – 09:00 uur – Ontbijt
10:00 – 11:30 uur – bezoek Herculaneum museum
11:30 uur – 11:45 uur Reizen naar Pompei
11:45 uur – 12:45 uur Lunch in Pompei
13:00 uur – 16:00 uur – Excursie opgravingen Pompei
16:00 – 16:15 uur – Terugreis naar Ercolano
16:30 uur – Vrije programma

Dag 4 
Bij 5-daagse reis vrije tijd of optioneel bezoek aan de Amalfikust (Extra €175,00 p.p. Engelstalig)
Bij 4-daagse reis terugreis naar Nederland.

Fiat autoreis Napels

Dag 5 
Terugreis naar Nederland